Előfizetői tartalom

"Ez nem profit warning" - árfolyamhatás: -12%

Portfolio
"Ez nem profit warning csupán az iparágban uralkodó tendenciákról tájékoztatjuk a befektetőket" - vélekedett az Ericsson szóvivője. A társaság tegnap délután közölte, hogy a harmadik negyedévben tovább csökkent az árbevétele és a rendelésállománya. A Nokia és a Nortel nyilatkozatai alapján a bejelentésre számítani lehetett, azonban az árfolyamhatás mégis erőteljesnek bizonyult. Az S&P hitelminősítőjének véleménye szerint a negatív tendenciák veszélyeztethetik a vállalat likviditását.

Az Ericsson menedzsmentjének korábbi előrejelzése szerint a mobil hálózati eszközök piaca az idei évben 15%-kal zsugorodhat és 2003-ban sem lát érzékelhető kereslet javulást. (Az Ericsson a távközlési eszközgyártás ezen szegmensének piacvezetője.) A menedzsment azonban ezidáig nem nyilatkozott a harmadik negyedévi árbevétel és rendelés állomány alakulásáról. Bár konkrétumok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés