Előfizetői tartalom

Daimler: teljes gőzzel a tehergépjármű gyártásban

Portfolio
Ismét egy újabb jel, hogy az autóiparon belül élénkülnek a befektetések. A DaimlerChrysler japán lapértesülések szerint megállapodott a Mitsubishivel arról, hogy a külön társaságba kerülő nehéz tehergépjármű és buszgyártásban 43%-os részesedést szerez. A leválasztott cégbe a Mitsubishi és a Daimler 900 m USD-t fog invesztálni. Úgy tűnik, hogy a Freightliner helyzetének vártnál lényegesen gyorsabb rendezése megnövelte az étvágyat a német konszernnél a nehéz tehergépjármű területen történő terjeszkedésre.

A Mitsubishi több mint egy éve rendezni kívánja a nehéz tehergépjármű divíziójának helyzetét. A japán tehergépjármű piacon az USA-ban tapasztalt méretű visszaesés van jelen azzal a különbséggel, hogy az iparági recesszió jóval korábban kezdődött. A japán cég várakozása a kiszervezéstől a lényegesen jobb erőforrás allokációnak köszönhető hatékonyságjavulás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés