Előfizetői tartalom

AH-Vodafone: többet olcsóbban, egy alternatív megoldás az opcióra

Portfolio
Már csak alig 3 hét van hátra az Antenna Hungária életének egy igen fontos állomásáig, a Vodafone 13.9%-os részvénycsomagjára vonatkozó opció lejáratáig. A döntés természetesen az ÁPV kezében van, amelynek malmai azonban köztudottan lassan őrölnek. Jelenleg az október 9-én lejáró vételi opció meghosszabbításáról folynak a tárgyalások, s a megegyezési szándékon kívül egyelőre semmilyen konkrétum nem hangzott el.

Mint ismeretes a korábban 30%-os tulajdonos AH a V.R.A.M. Rt. előző két tőkeemeléséből kimaradt, részesedését a Vodafone Plc. jegyezte le, amelynek visszaszerzésére október 9-ig kapott jó feltételek melletti opciót a társaság. Az AH-nak közel 16 milliárd forintra lenne szüksége részesedése 30%-on tartásához, de a kívánt 25%-os tulajdonrész eléréséhez is 10 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés