Előfizetői tartalom

Deutsche Telekom: beindult a fűnyíró

Portfolio
Újabb létszámleépítésekre készül a Deutsche Telekom. A német távközlési óriás a vezetékes területen folyó elbocsátásokon kívül az üzleti kommunikációs egységénél, a T-Systems-nél is a költségtakarékosság ezen eszközéhez folyamodik. A Welt belső körökből származó információi szerint a leépítések mértéke a teljes létszám 10-15%-a között, 4,300-6,500 fő körül mozoghat. A Welt kérdésére megerősítették az elbocsátások szándékát, azonban konkrét számokat nem nevezett meg a Deutsche Telekom.

A leépítéseknek kettős indoka lehet, egyrészt a csoport egészét kényszerítő takarékosság alól nem bújhat ki az üzleti kommunikáció sem, másrészt a a Daimler informatikai leánya, Debis Systemhaus akvirálása után, még nem történtek meg az ilyenkor szokásos létszámracionalizálási intézkedések. A T-Systems-nek 43,500 dolgozója van világszerte, amelynek háromnegyede...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés