Előfizetői tartalom

Zuhanás a csőd előtt?

Portfolio
Mai nap legnagyobb volatilitást felmutatni tudó papírja, a német Mobilcom, árfolyama most éppen 36%-os mínuszt mutat. Az utóbbi időben többször a híradások élén szereplő német mobilcég piacát leginkább az nyomasztja, hogy a befektetők egy része igen kedvezőtlen fejleményeket vár az egyik tulajdonos, a France Telecom csütörtöki igazgatósági ülésétől.

Mint ismeretes a csütörtöki igazgatósági ülésen dőlhet el, hogy a France Telecom tovább finanszírozza-e a saját hálózattal nem rendelkező, erősen veszteséges mobilcég működést. Amennyiben a France Telecom a kiszállás mellett dönt, az valószínűleg a Mobilcom csődjéhez vezet, mivel a céget gyakorlatilag a francia óriás utalásai tartják el. A helyzet azonban jóval komplikáltabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés