FONTOS Új ajándék érkezik a Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?
 
Előfizetői tartalom

Részvények: hosszú távon se! - cél az 5,000 pontos Dow

Portfolio
A történelem ezúttal nem segít. Az elmúlt 100 év bármely hosszabb periódusát kiválasztva a részvénypiac kötvényeket meghaladó teljesítménnyel örvendeztette meg a befektetőket. Ebből születet azon népszerű dogma, hogy a részvénypiacon hosszú távra befektetve, kellő türelemmel leszakíthatjuk a gyümölcsöket. Jónéhány befektetési stratégia hangoztatja ma is, hogy hosszú távon kellően vonzó befektetéssé vált a részvény az elmúlt két év árfolyamcsökkenései után. Fentieket kívánja cáfolni Bill Gross, a kötvénypiac Warren Buffett-je, a kötvénybefektetésekre szakosodott Primco ügyvezetője. Gross megítélése szerint a jelenlegi osztalékhozamok, eredmény növekedési kilátások és piaci árazás mellett ha valaki nem kíván 30-40 évig várni befektetése megtérülésére, inkább alakítson ki egy kötvény portfóliót, amíg a Dow el nem éri az 5,000 pontos szintet.

Bevezetés. Bill Gross kötvénypiaci veterán némi iróniával átszőtt tanulmányának bevezetőjét egy frappáns kérdéssel kezdi; 5%-os várható kötvényhozam mellett miért invesztáljunk részvényekbe minimális osztalék és eredmény növekedés, menedzsment opciókkal erodált profit, vállalati könyvelési botrányok mellett és meggyőző IPO lehetőségek hiányában. Bill Gross...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés