Előfizetői tartalom

Szeptember 11.: tőzsde és gazdaság, tapasztalatok és jövő

Portfolio
Csaknem egy év telt el 2001. szeptember 11 óta, amikor terrortámadás érte az Egyesült Államokat. A sajnálatos események hatása természetesen főleg a politika szintjén indokolt változásokat, de a gazdasági élet sem tudott kibújni a közvetlen vagy közvetett hatások alól. Teljes biztonsággal kijelenthető, hogy az elmúlt 1 év tőzsdei, gazdasági eseményeit nem lehet kizárólag egy szeptember 11-én induló láncra felfűzni, de sok egyéb hatás mellett a terrortámadások következményei sok esetben meghatározóak voltak.

A sokk után. Az első pillanatban mindenesetre nagy volt a pánik a világ tőzsdéin, legalábbis azokon, amelyek nyitva tartottak, az USA-ból hosszú napokon keresztül nem érkeztek árfolyamadatok. A terrortámadások gazdasági hatását az egyes tőzsdei szektorokra, illetve a reálgazdaságra elemzők tucatjai próbálták megjósolni. Az első tőzsdei reakciók negatívak voltak, az ezt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés