Előfizetői tartalom

Zuhan a France Telecom - újabb pletykák a piacon

Portfolio
Zuhanást mutatnak a mai nap folyam a France Telecom részvényei, ugyanis a sokat szenvedett távközlési társaság piacán újabb pletykák kerültek újra napvilágra. A La Tribune mai tudósítása szerint a fő tulajdonos, a francia kormány ugyanis vizsgálja egy 10 milliárd euró értékű részvénykibocsátás lehetőségét az adósságállomány nagymértékű csökkentése érdekében. A társaság kapitalizációja jelenleg nem éri el a 14 milliárd eurót, így egy ekkora mértékű kibocsátás a részvények erőteljes hígulásához vezetne. A kibocsátás együtt járhat Michel Bon menesztésével is.

Az állam a maga 55.5%-os tulajdonrészével komolyan aggódhat a társaság jövőjéért, amelynek adósságállománya lassan 70 milliárd euró lesz (tehát a teljes cégérték 87%-át az adósság adja). A kibocsátás a távközlési válságkezelésben eddig tapasztaltak alapján valószínűleg diszkontáron kerülhet kibocsátásra, amely tovább fokozza a hígító hatást. Az állam 1997-ben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés