Előfizetői tartalom

Straub: további Matáv költségcsökkentések, változó osztalékpolitika

Portfolio
Straub Elek, a Matáv elnök-vezérigazgatója a Világgazdaságnak adott interjújában a vezetékes távközlési tevékenység jövőben csökkenő eredményességére hívja fel a figyelmet, amelyre a társaság erőforráskivonással reagál. A vezetékes területen a vezérigazgató szerint a létszámleépítéseken kívül egyéb takarékossági intézkedések is soron vannak, az összes szállítói szerződés felülvizsgálatra kerül.

Straub szerint a Deutsche Telekom nem tervezi a Matáv eladását és a Westel megvételét, bár az utóbbi felmerült a DT-nél a T-Mobile tőzsdére vitelének tervezésekor. A Matáv esetleges eladási árát a vezető 4-4.5 milliárd euróra teszi, a Westel értéke 2-3 milliárd dollár között mozoghat az aktuális piaci környezetben. Az év végére a Matáv teljes eszközállományhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés