Előfizetői tartalom

Óriások egyesülése?

Portfolio
Meg nem erősített információk szerint a világ legnagyobb online kiskereskedője, az Amazon.com megvásárolná a második számú szereplőt, a Bertelsmann tulajdonában lévő Bol.com online könyvértékesítőt - tudósított a WSJ. Az ügylet természetesen még több kérdőjellel rendelkezik; vajon milyen áron hajlandó egy veszteséges társaságot megvenni az Amazon, csupán a terjeszkedés érdekében, mikor az árcsökkentési stratégiájával az idei év első felében nyert többlet bevétele meghaladja a Bol.com éves bevételét.

Mint ismeretes a Bertelsmann a vezérigazgatója távozása után értékesíteni kívánja a nem alaptevékenységbe átminősített online kereskedelmet. A csoport két jkelentősebb siteot üzemeltet ezen a területen; az Európában és Ázsiában aktív Bol.com-ot, az Amerikában működő Barnes&Noble.com, melyből az előző értékesítését tekinti sürgetőbbnek a Bertelsmann. A Bol.com...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés