Előfizetői tartalom

8 milliárd a tét, ezúttal fontban

Portfolio
Újabb nagy ugrásra készül a Vodafone, mivel a Financial Times értesülései szerint, a mobil óriáscég nem kötelező, készpénzes ajánlatot kíván tenni a 2. legnagyobb francia mobilcégre, az SFR-re. Ezzel lassan a végső szakaszába érkezik a hosszú ideje érlelődő sztori, amely a Vivendi igen komoly problémái segítségével juthat a megvalósítás szakaszába.

Mint ismeretes a Vodafone számára a kulcs európai piacok közül egyedül a francia hiányzik, a piac 34.4%-át ellenőrző SFR megszerzésével ez az űr töltődne be. Az SFR tulajdoni szerkezete meglehetősen komplikált, hiszen 20%-a Vodafone, 80% a Cegetel tulajdonában van, amelynek a Vodafone 15, az SBC 15, a BT 26, a Vivendi 44%-ban tulajdonosa. Az FT információi szerint a Vodafone...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés