Előfizetői tartalom

Gyengébb gazdaság, gyengébb részvénypiac (UBS, Salomon)

Portfolio
Két jelentős brókerház stratégája is a megváltozott gazdasági környezetre, a 90-es évekhez képest határozottan gyengébb növekedési kilátásokra hivatkozva csökkentette S&P 500-ra vonatkozó várakozását. A technológiai innováció jelenleg nem tud hozó erővé válni a vállalati profit dinamikában és a lakossági fogyasztás, az amerikai GDP növekedésének 2/3-át adó tényező is lassulás elé néz. Egyelőre egyik szakértő sem számol a recesszió visszatérésére az USA-ban.

Edward Kerschner, a UBS Warburg stratégája 51 USD-ről, 49 USD-re csökkentette az S&P 500-as társaságok átlagos idei üzemi profit várakozását részvényenként, míg 2003 vonatkozásában 58.5 USD-ről 54 USD-re mérsékelte az előrejelzést (mindez 19.1-es, illetve 17.4-es P/E mutatót eredményez). A szakértő három tényezőt emel ki, mely a gazdasági növekedést fékezi az 1990-es...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés