Előfizetői tartalom

Ismét profit-warning a Graphisoft versenytársától - zuhanó árfolyam (2.)

Portfolio
Az előző negyedévihez hasonlóan ismét profit-warning kiadására kényszerült a Graphisoft egyik legnagyobb versenytársa, az amerikai Autodesk. A társaság a tegnapi USA piaczárás után tette közzé második negyedéves gyorsjelentését, mellyel együtt egy igen jelentős csökkenést is prognosztizált az EPS tekintetében az éppen folyó negyedévre vonatkozóan.

Valószínűleg elsősorban nem azzal foglalkoztak tegnap este az Autodesk befektetői, hogy a cég a várakozásokat alulmúló negyedéves eredményt tett közzé, hanem azzal, hogy a cég az elemzők 17 centes EPS prognózisával szemben kijelentette, hogy mindössze 5-10 centes egy részvényre jutó nettó eredményt vár a harmadik negyedévre. A visszaesés elsősorban az európai és a japán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés