Előfizetői tartalom

Pánik a Vivendi piacán, hiányzik 3 milliárd euró

Portfolio
Tovább tart a pánik a Vivendi piacán, a francia médiacég a tegnapi drámai veszteségek után ma újabb 15%-ot vesztett értékéből, árfolyama 10 euróra süllyedt. A nagymértékű veszteségek elsősorban annak tudható be, hogy a helyzet még rosszabb, mint ahogy tegnap körvonalazható volt, az S&P és a Moody's által történt bóvli kategóriába való lesorolás elképzelhető, hogy nem egy folyamat vége, hanem a kezdete. A Vivendi 2004-ben lejáró kötvényei a névérték 75%-ra estek vissza.

A neves hitelminősítők ugyanis úgy látják, hogy a társaságnak 3 milliárd euros készpénzhiánya lesz, ha csak nem kap újabb finanszírozást hitelezőitől a következő hónap végéig. A probléma olyan súlyos, hogy az S&P a frissen kialakított hitelminősítését is felülvizsgálat alatt hagyta, s kilátásba helyezte, hogy CCC-re minősíti le a papírt, amennyiben a hitelezők nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés