Előfizetői tartalom

Vivendi: 11 mrd eurós leírás, S&P leminõsítés bóvli kategóriába

Portfolio
Mintegy 5%-kal magasabb árbevételt ért el a második negyedévben a világ második legnagyobb média vállalata, a francia Vivendi, mely azonban a várakozásoknál nagyobb mértékű goodwill amortizációs leírást hajtott végre az első félévben. Olaj a tűzre, hogy az S&P bóvli kategóriába minősítette le a társaság adósság állományát. A részvények 8%-os zuhanást mutatnak.

Két igen negatív hír is piacra került a Vivendivel kapcsolatban az elmúlt órákban, az egyik az, hogy az S&P bóvli kategóriába minősítette le a társaság kötvényeit a lecsökkent cash-flow termelő képesség miatt, a másik pedig, hogy az előzetesen várt 10 mrd euróval szemben 11 mrd eurót írt le a befektetésinek az értékvesztése után a cég az első félévben. Mindezek hatására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés