Előfizetői tartalom

Matáv: nagyobb gondok nélkül jött a profit

Portfolio
A várakozásoknak nagy vonalakban megfelelő eredményt tett közzé a mai nap folyamán a Matáv, a távközlési cég 2. negyedéves eredménye 17,795 millió forint lett, amely mind az eredeti, mind a módosított egyaránt a forintfelértékeléstől segített bázisidőszaki értéktől elmaradt. A 2. negyedév működése sokban hasonlított 2002. 1. negyedévéhez, a cég egésze továbbra is jó, azonban a Westel tovább vesztett fényéből, bár még így is cég erőssége maradt. A Maktel esetében visszaállt a régi rend, a cég jó teljesítményt tudott felmutatni. A társaság továbbra is tartja amúgy visszafogott éves terveit, a Matáv egészségesen működik, árfolyampályája főleg külső tényezőktől terhelt.

A gyorsjelentés fontosabb pontjai: - 8.7%-kal 146.5 milliárdra nőtt az árbevétel - az EBITDA 62,833 millió forintos értéke jónak mondható, az EBITDA margin 42.9%-os értéke kitűnő - a Westel APRU terén gyengélkedik (az EBITDA margin és a MOU /egy előfizetőre jutó beszélt percek/ sem elég erős) azonban továbbra is őrzi piaci főlényét, s élvezi a méretgazdaságosság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés