Előfizetői tartalom

WorldCom: dupla vagy semmi

Portfolio
Az eredeti összegnek csaknem duplájára rúg a WorldCom könyvelési csalása, a KPMG által elvégzett audit eredményeképpen 7.2 milliárd dollárral kell módosítani az eredményt visszamenőlegesen. A 7.2 milliárd dolláros csalás gyakorlatilag azt jelenti, hogy a távközlési társaság az elmúlt években nyereségét kizárólag a könyvelési manipulációknak köszönheti.

A társaság további bejelentése szerint a tervezett 20-30 milliárd dollárnál lényegesen több, 50 milliárd dollárnyi leírást fog eszközölni könyveiben, amely egy csőd után igazán indokolható lépésnek tűnik. A bejelentés azt követően történt, hogy a társaság az elmúlt 5 negyedéven kívül átvizsgálta az 1999-es és 2000-es éveket is, ahol összesen 3.3 milliárdnyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés