Előfizetői tartalom

Liberalizációs körkép, egyelőre hátradőlhet a Matáv

Portfolio
A szokásos nyári nyugalom helyett csúcspontjára hágtak az indulatok a magyar távközlési piacon, a távközlési liberalizáció sikertelensége kapcsán kialakult viták központi szerepet kaptak. A híradások általában arról szólnak, hogy egyik-másik fél mivel nem elégedett, s hogy mit és hol kíván megtámadni. A következő írásunkban alapvetően objektivitásra törekedve, a teljesség igénye nélkül a vitás kérdéseket egy kicsit más szemszögből szeretnénk megvizsgálni.

A magyar távközlési piacon szereplők számára nem a liberalizáció aktuális állása jelenti a legnagyobb problémát, hanem az, hogy Magyarországon a Matáv csoporton és a Pannon GSM-en kívül egy jelentős telekom cég sem tudott értékelhető profitot termelni, s az aktuális folyamatok tükrében ez még egy ideig így is marad. Így a szektor problémái természetesen nem attól oldódnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés