Előfizetői tartalom

Halló, mikor lesz már vége?

Portfolio
Az Ericsson részvényekkel rendelkező befektetők frusztráltsága ismét erőteljesen növekedhetett a tegnapi eseményeket követően. A részvény több mint 17%-ot zuhant azt követően, hogy a CSFB és a Deutsche Bank erősen negatív értékelést adott ki a tervezett 3.1 mrd dolláros kibocsátásról és az Ericsson reális részvényárfolyamáról. Kissé zsákutca jelleget kezd ölteni a kibocsátás; a finanszírozási problémákat nem oldja meg, ugyanakkor a részvény megítélését a saját tőke hígításán keresztül negatívan befolyásolja. Bár egyelőre minden szereplő tartózkodik attól, hogy kétségbe vonja a tranzakció megvalósulását, nem lenne meglepő, ha az Ericsson visszalépne (igaz természetesen ezt a finanszírozási kényszer is befolyásolja).

A tervezett kibocsátás részleteit a második negyedéves eredmény közzétételekor ismertette a társaság; az augusztus 13-án részvényekkel rendelkező befektetők minden egyes részvényük után egy új részvényt jegyezhetnek le. A negatív piaci környezet miatt a menedzsment teljes egészében garantáltatta a kibocsátást (azaz a tervezett teljes mennyiségre jegyzési garanciával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés