Előfizetői tartalom

IBM 3.5 mrd USD-ért megveszi a PWC Consultingot

Portfolio
A tegnapi amerikai piaczárást követően jelentette be az IBM, hogy 3.5 mrd dollárért megvásárolná a PriceWaterhouseCoopers tanácsadó részlegét. A tranzakciót az motiválta, hogy az IBM szolgáltatási üzletága a korábbinál szélesebb skálán kíván tanácsadással az ügyfelei rendelkezésére állni. Az ügylet jóváhagyása esetén 33,000 PWC alkalmazott integrálódik az IBM 150 ezres szolgáltatói üzletágába. A bejelentést követően a piaczárás utáni kereskedésben 1.7%-ot gyengült az IBM részvénye, azaz a tranzakció értéknövelő hatásáról egyelőre nincsenek meggyőzve a befektetők.

A hardver és szoftver előállítók között az elmúlt másfél-két évben egy élesen kibontakozó új trend jelent meg; a szolgáltatások árbevételen belüli arányának növelése. Egy jól működő szolgáltatási üzletág, mely az esetek többségében tanácsadást is tartalmaz, egyrészt elősegíti a termék értékesítést, másrészt tompítja a termékek iránti kereslet visszaesés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés