Előfizetői tartalom

Egy újabb amerikai csőd; 3 mrd USD / 89%-os zuhanás

Portfolio
Ezúttal lényegesen kisebb hitelállománnyal, de ismételten egy jelentős társaság képtelen teljesíteni hiteleiből származó fizetési kötelezettségeit. A Genuity, az Egyesült Államok egyik meghatározó internet szolgáltatója, 2 mrd USD kereskedelmi banki hitellel és 1.15 mrd USD Verizonnal szemben fennálló hitellel rendelkezik. A Verizon megtagadta hitelért cserébe részesedést alapú megállapodást. A Genuity elnöke szerint a JP Morgan és a Citigroup, a két fő hitelező elsődleges érdeke, hogy létrejöjjön egy megállapodás a Genuity-vel a hitelek átstrukturálásáról.

A Genuity-val a tipikus idei befektető rémdráma folytatódik. Csőd a távközlési szektorban, hitelezők a JP Morgan és a Citigroup, melyek iparági kitettsége lényegesen átlag felettinek tűnik. (Ráadásul éppen SEC vizsgálat folyik a két pénzintézettel szemben.) A Genuity részvénye a fizetésképtelenség bejelentésére 89%-ot zuhant, azaz a piac értékítélete nem esik egybe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés