FONTOS Sorra bukkannak fel az európai hatalmak a világ másik felén – De mégis mi okuk van erre?
 
Előfizetői tartalom

Európa legjövedelemezőbb informatikai vállalkozásai -- I. Ki nevet a végén?

Portfolio
"Az a százalékban kifejezett tőkenyereség (vagy -veszteség), amelyet a részvényes adott időtartam alatt elkönyvelhet, ha minden osztalékot azonnal újra a cég részvényeibe fektet be." Az így definiált bruttó részvényhozam (total shareholder returns, TSR) a legjobb mércéje annak: mely vállalatok papírjai hozzák a legtöbbet a konyhára, s egyszersmind sokat elárul a világpiac ágazatokon belüli trendjeiről és ágazatközi viszonyairól. Sorozatunkban Mikolás Zoltán a Financial Timesban július elején megjelent európai TSR-felmérés informatikai vonatkozásait elemzi -- elsőként az általános tanulságokat leszűrve.

Az alábbi írás a nyomtatott Számítástechnikában jelent meg. Immár negyedik alkalommal teszi közzé a mértékadó brit gazdasági napilap ágazatokra bontott éves összefoglaló táblázatát az Óvilág fejlettebbik felének legtöbb hozamot nyújtó cégeiről. Március végén gyűjtik be az adatokat, hogy aztán alapos feldolgozás után a második félév elején már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés