Előfizetői tartalom

Hol van itt a dinamika?

Portfolio
Bár a várakozásokat meghaladó eredményről számolt be ma az USA egyik legnagyobb távközlési cégének számító SBC Communications, a cég prognózisa szerint éves eredménye el fog maradni az előzetes elemzői várakozásoktól. Az eredmény azonban nem drámai, mivel a Bellsouth tegnapi profitja már felkészítette a piacot az SBC fogadására, így lélekben megerősödött azonban pénztárcában alaposan elvékonyodó befektetők várták a mai napot. Bár a rendkívüli tételektől tisztított eredmény nem mutatott szignifikáns csökkenést a bázisidőszakhoz képest, s 61 centjével 2 centtel haladta meg az előzetes elemzői várakozásokat, a számviteli eredmény már visszaesést mutatott.

Az aktuális negyedévet a normál üzletmeneten felül a létszámleépítések és átalakítások költsége sújtotta, de a WorldCom kapcsán is el kellett határolni 84 millió dollárt. A cég életében a mobil távközlési leány, a Cingular sem jelentett dinamikát, hiszen árbevétele 13.1 milliárd dollárra csökkent a korábbi 13.6 milliárdról. A hagyományos beszédcélú távközlési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés