Előfizetői tartalom

Végveszélyben a távközlési liberalizáció? - Hol van az igazság?

Portfolio
Várhatóan bíróságon és a Gazdasági Versenyhivatalnál is megtámadják a Matáv összekapcsolási referenciaajánlatának (MARIO) elfogadását az Alternatív Távközlési Szolgáltatók Egyesületének (ATSZE) tagjai. Az összes jelentős hazai alternatív távközlési vállalatot tömörítő szervezet azonnali kormányzati beavatkozást sürget annak érdekében, hogy létrejöjjenek a versenypiac árfeltételei, ne maradhasson érvényben a volt monopolszolgáltató versenyellenes összekapcsolási árképzése. Az alternatív szolgáltatók szerint a MARIO megkérdőjelezi a kormányzati liberalizációs szándékot, leértékeli a hazai távközlési piacot, valamint a befektetőknek az elmúlt négy évben új távközlési hálózatokba történt beruházásait.

Az alternatívok szerint, az elfogadott percdíjak és az összekapcsolási szerződés feltételei alapján nyilvánvalóvá vált, hogy egyre csökken az esély a verseny kialakulására a hazai távközlési piacon. Az ATSZE korábban már hangot adott azon aggodalmának, hogy a HDB egy olyan Matáv RIO-t hagyott jóvá, amely ellehetetleníti a versenyt. Az elfogadott összekapcsolási percdíjak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés