Előfizetői tartalom

Csődvédelmet kért a WorldCom

Portfolio
A mai naptól csődvédelmet kér a WorldCom, az elmúlt hetekben könyvelési botrányáról hírhedté vált amerikai óriáscég. A társaság a következő 9-12 hónapban kíván megegyezni hitelezőivel. A távközlési cég csődje minden idők legnagyobb ilyen jellegű eseménye, értéke jócskán felülmúlja az Enron bukásának értékét is, a társaság mérlegfőösszege meghaladja a 100 milliárd dollárt.

A WorldCom csődje nem érinti a nemzetközi tevékenységet, a külföldi leányvállalatok a normális üzletmenetben tevékenykednek tovább. A csődöt a befektetők már érezték, pénteken a papír 3-6 cent körül mozgott. A WorldCom bukását egy 3.8 milliárdos könyvelési hiba okozta, amely szerint 5 negyedéven keresztül működési költségek helyet befektetésként számolt el egyes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés