Előfizetői tartalom

Microsoft: meglepő, de mégsem mulatságos (2.)

Portfolio
Várakozások feletti árbevételt és nettó eredményt produkált az elmúlt három hónapban a világ legnagyobb szoftvergyártó vállalata, a Microsoft - derül ki a társaság tegnap esti amerikai piaczárás után közzétett gyorsjelentésébõl. A társaság azonban vegyes elõrejelzést adott a jövõre, hiszen míg a következõ negyedév tekintetében a piaci prognózisoknak megfelelõ a várakozása, addig a 2003-as pénzügyi évben alacsonyabb profitot vár, mint az elemzõk.

A Microsoft árbevételén nyoma sincsen az IT kiadások visszaesésének, az értékesítések több mint 10%-kal növekedtek , ami még akkor is impresszívnek számít, ha figyelembe vesszük hogy a bázis idõszaki adatok között nem szerepel a tavaly novemberben piacra dobott Xbox játékkonzol és az ezekhez kapcsolódó szoftvertermékek árbevétele. A vállalat össz bevétel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés