Előfizetői tartalom

Ericsson: szakadozó kapcsolat az éterben - 20%-os zuhanás

Portfolio
Igazi csalódás az Ericsson második negyedéves teljesítménye. A veszteség ugyan mintegy 10%-kal elmarad a piaci várakozásoktól, de árbevételi oldalon 3%-os elmaradás mutatkozik a konszenzustól. A jövőbeli kilátások a menedzsment megítélése szerint tovább romlottak, a rendelésállomány meredeken zuhant. A vezetőség válasza a reorganizáció felgyorsítása, a kapacitások csökkentése. A társaság 8.5 mrd SEK negatív cash flowt termelt három hónap alatt, a cég likviditásával kapcsolatos aggodalmak ismételten kiújulhatnak. A gyorsjelentésben megtalálható a tervezett kibocsátás árazása. A kibocsátást szervezők jegyzési garanciája a jelenlegi piaci ár alatt 60%-kal található.... Az elsődleges piaci reakció 20% árfolyamzuhanás.

Az Ericsson második negyedéves teljesítményét illető legélesebb kritika, hogy gyakorlatilag a másfél éve folyó válság menedzsment továbbra sem hoz érzékelhető eredményt, miközben a piaci körülmények tovább romlanak. Az első negyedév legdrámaibb eseménye a hálózati üzletág (alaptevékenység) veszteségbe fordulása volt, miután a reménytelenül reorganizált mobilkészülék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés