Előfizetői tartalom

A viharmentes öböl

Portfolio
Ismételten tökéletes negyedévet zárt az EBay. Az árbevétel minimálisan a várakozás felett, az EPS annak megfelelő szinten alakult. Ez azonban nem okozhat meglepetést, hiszen két héttel ezelőtt a PayPal akvizíciójánál már előzetes számokat közölt a menedzsment. A kitűnő teljesítmény ellenére részvénypiaci árazás szempontjából két tényező adhat okot aggodalomra; 1., ezúttal nem emelte a tervszámokat a menedzsment a piaci várakozás fölé, sőt 2., árbevételi oldalon 3-4%-kal kisebb a menedzsment terv az elemzői konszenzusnál a harmadik negyedév vonatkozásában A közeljövő fő kérdése, hogy a PayPal akvizíción keresztül a hosszú távú eredménynövekedési várakozásokba milyen addicionális hatás épül be. Az eredmény megejelenését követően, a tegnapi piaczárás utáni kereskedésben 3%-ot esett az árfolyam.

Pár negyedévvel ezelőtt az internet gyöngyszemeként aposztrofáltuk az EBay-t. Ma már ez kiterjeszthető lenne a TMT szektor egészére, hiszen a teljesítmény - a kétely legkisebb jele nélkül - több mint impresszív; hagyományos szektorokban tevékenykedő cégeket megszégyenítő profitabilitás és cash flow termelő képesség. Nem véletlen tehát, hogy az internetes szektor teljes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés