Előfizetői tartalom

Intel: még a profit-warningnál is rosszabb

Portfolio
A tegnapi amerikai piaczárás után tette közzé második negyedéves gyorsjelentését a világ első számú chipgyártó vállalata, az Intel, melynek mind az árbevétele, mind pedig a nettó eredménye alatta maradt a várakozásoknak. A társaság a jelentéssel egyidejűleg egy 4,000 fős, 5%-os létszám leépítést is közzétett, így nem bizonyultak alaptalannak az ezzel kapcsolatos tegnapi spekulációk.

Minimális mértékben ugyan, de elmaradt az Intel árbevétele mind az előzetes elemzői várakozásoktól, mind pedig az egy évvel korábbi hasonló értéktől, az értékesítések összesen ugyanis 6.3 mrd dollárt tettek ki, szemben a piac által prognosztizált 6.4 mrd-dal. Így a tavalyi negyedik negyedévi csúcspont óta folyamatos csökkenés figyelhető meg az árbevétel értékében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés