Előfizetői tartalom

Profit warning az SAP-től - 14%-os zuhanás (2)

Portfolio
Egy időre felfüggesztette a Deutsche Börse az SAP kereskedelmét, miután Európa legnagyobb szoftvercége profit warningot jelentett be, a cég a 2. negyedévben veszteséges lesz. A papír 14%-ot zuhant a kereskedésbe való visszaengedése után. A német társaság nem tudja tartani 2002-es terveit, az árbevétel növekedése csak 5-10% lesz a korábban prognosztizált 15%-kal szemben.

A szoftveróriás licenc árbevétele a 2. negyedévben 23%-kal süllyedt, amely lényeges rosszabb elemzők által várt 14%-os mérséklődésnél. A 2. negyedéves árbevétel csökkenést mutat, értéke várhatóan 1.78 milliárd euró lesz, amely 4%-kal kevesebb a bázisidőszakban felmutatottnál.Az eredményt az árbevételi bizonytalanságokon kívül 414 millió euró egyszeri költség elszámolása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés