Előfizetői tartalom

2.1 milliárdos nyereség helyett 7.2 milliárd euró veszteség

Portfolio
Meglehetősen gyenge teljesítményt nyújtanak a mai nap folyamán a spanyol Telefonica papírjai, mivel a távközlési cég ma ismertette a befektetőkkel, hogy mekkora lett 2001-es US GAAP szerint profitja. A spanyol számviteli elvekkel kimutatott 2.1 milliárd eurós nyereséggel szemben US GAAP alapján 7.2 milliárd euró lett a veszteség, amely negatívan érintette az amerikai számviteli botrányokon nem kellően megedződött befektetőket.

Pánikra azonban nincsen semmi ok, hiszen a 9.3 milliárdos különbség a goodwill amortizáció eltérő elszámolásából fakad, s nem befolyásolja a társaság pénztermelő képességét, csak a bejelentés időzítése volt kicsit szerencsétlen. A spanyol távközlési óriás bejelentése az után történt meg, hogy az El Pais beszámolt a SEC-nek benyújtott jelentésről, amely az amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés