Előfizetői tartalom

eBay: várakozásoknak megfelelő meglepetés - 1.5 mrd-os akvizíció (4.)

Portfolio
Közzétette második negyedéves előzetes eredményszámait az online aukciós site-ot üzemeltető eBay, melynek mind az árbevétele, mind pedig a pro fprma, egyszeri tételek nélkül számított egy részvényre jutó nettó eredménye (EPS) felülmúlta az előzetes elemzői várakozásokat. A cég papírjai azonban meredken esnek a nyitás előtt, ami a szintén ma bejelentett 1.5 mrd dollár értékű akvizíciónak köszönhető.

Az eBay árbevétele 266 millió dollár lett a június végén befejeződő három hónapban, szemben a Thomson Financial/First Call által számított elemzői konszenzus 264 millió dolláros értékével. Jókora növekedést prognosztizálnak az elemzők a harmadik negyedévre is, így az eBay továbbra is igen kitűnő teljesítményt mutat, hiszen nagyítóval is nehéz olyan technológiai vállalatot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés