Előfizetői tartalom

A francia mobilpiac a tét

Portfolio
Egy 4.7 milliárd eurós ajánlatot tételét fontolgatja a Vodafone a Vivendi Universal 44%-os részesedésére a francia Cégételben - írja jólértesült forrásokra hivatkozva a Wall Street Journal. Az ajánlat lehetőségét a Vivendi adósság és a készpénz problémái adják, valamint az , hogy az új vezér nem ragaszkodik annyira a távközlési céghez, mint a múlt héten leváltott Jean-Marrie Messier.

Bár a Vivendi részesedéseladásai már napok óta a piaci pletykák középpontjában állnak, a Wall Street Journal írása nevezi meg először azt az összeget. A 4.7 milliárdos összeget elemzők kevésnek tartják (a 44%-os részvénycsomag értékét 6-8 milliárd euróra teszik, amely 1.7 milliárdos EBITDA mellett kissé túlzottnak tűnik, mivel a szektor értékelési szintje 6-os EV/EBITDA...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés