Előfizetői tartalom

8 év szükséges a BÉT helyzetének stabilizálására - mintegy 50 cég léphet tőzsdére

Portfolio
Forgó Ferenc, a hazai tőkepiac legendás személyisége fejti ki véleményét a BÉT-ről, a kötvény- és forintpiacról interjúnk második részében. A szakember véleménye szerint közel 8 év (két kormányzati ciklus) szükséges egy olyan erős tőkepiac megteremtéséhez, ahol már nem lehet néhány adminisztratív intézkedéssel lerombolni a befektetői környezetet. Forgó Ferenc kedvenc részvényei jelenleg a NABI és a Démász. Forgó tévhitnek tartja, hogy nincs magyar tőzsdeképes vállalati szektor, mintegy 50 cég papírjai kerülhetnek bevezetésre kedvezőbb tőkepiaci környezetben.

Az interjú főbb pontjai: - bizalmi válság az amerikai részvénypiacon, a dollár gyengülése tartós lehet - közel 8 évre van szükség a hazai tőzsde helyzetének erőteljes megszilárdítására, bár a kedvező intézkedések már 2-3 év múlva éreztethetik hatásukat - az állami cégek tőzsdei megjelenése inkább mennyiségi mint minőségi kérdés - 50-es nagyságrendben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés