Előfizetői tartalom

USA 1. félév: kiábrándító teljesítmény, bizonytalan kilátások

Portfolio
Bár az év első hónapjai még a remény jegyében teltek és a vezető indexek emelkedést mutattak, a második negyedév a maga összesített 1400 milliárd dolláros veszteségeivel az egész első félévet kiábrándítóvá fordította. A fő gondot talán nem is az okozza, hogy a Nasdaq Composite 26.4, az S&P 14.7%-ot vesztett értékéből 2002. első féléve folyamán, hanem az, hogy a negatív hangulat a félév végén csúcsosodott ki, s egyelőre remény sincs a gyors javulásra.

A visszaesésnek természetesen számos oka van, amelyekből a gazdaság gyengélkedése, s a feltámadás egyre távolabbi időpontra való kitolása csak az egyik. A sorozatos profit warningok, a cégek egy jelentős részét, s egész szektorokat sújtó adósságválság, a tőzsdei társaságok beszámolóinak valódiságtartalmának a megkérdőjelezése, illetve a számos cég esetében fellépő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés