Előfizetői tartalom

Junk kategóriában a Vivendi - mit tehet az új CEO?

Portfolio
Tegnap lábra kaptak olyan pletykák, melyek szerint a világ második legnagyobb média vállalatának, a francia Vivendinek a vezérigazgatója lemondott tisztségéről azután, hogy az igazgatóság megvonta tőle a bizalmat, és az őt korábban még támogató 13 igazgatósági tag is a kilépését szeretné. Közben a Mooody's bóvli kategóriába minősítette le a társaság adósság állományát, így az új vezérnek nem lesz könnyű dolga.

Jean-Marie Messier azonban csak akkor válik meg tisztségétől, ha utóda is francia lesz - írja a Bloomberg a Le Figaro-ra hivatkozva. Messier még a héten átadná posztját, mivel szerinte nem lehet vezetője egy megosztott igazgatóságnak. A társasághoz közel álló források szerint a média vállalat új vezérigazgatója Jean-Rene Fourtou lesz a gyógyszergyártó Aventis alelnöke...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés