Előfizetői tartalom

BÉT 1. félév: a 2. negyedben egyenlített a Medve

Portfolio
Bár csekély változással,1.7%-os erősödéssel zárta a BUX az első félévet, az idei évből eltelt időszak egyáltalán nem volt eseménytelen, a BÉT irányadó indexe 9,000 pont fölé is került, hogy aztán május 9-től szinte folyamatos csökkenés uralja a piacot. A választások okozta lelkesedés, a magyar blue chipekbe vetett kimagasló bizalom már a múlté, az index június 28-ára gyakorlatilag visszatért oda, ahonnan neki indult az év első 4 hónapját jellemző rallyjának. Írásunkban az egyes részvények teljesítményét, a legnagyobb elmozdulások mögött a lehetséges indokokat tekintjük át, illetve kitérünk a BUX teljesítményének regionális összehasonlítására.

Regionális összehasonlításban a BUX nem szerepelt rosszul, teljesítménye nagy vonalakban megegyezik a Prága és Varsó által felmutatottal. A régióban egyértelműen Oroszország volt a befektetők kedvence, a moszkvai tőzsde barométere 37.8%-ot emelkedett a félév folyamán, így a feltörekvő piacok felé irányuló tőkeáramlásból leginkább Moszkva tudott profitálni.A BUX teljesítményét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés