Előfizetői tartalom

Mega fúzió készül az európai internet piacon?

Portfolio
Igen könnyen feladni kényszerülhet függetlenségét az előfizetői szám alapján második legnagyobb európai internetes cég, az olasz Tiscali. A Financial Times tudósítása szerint - mely a Tiscali egyik vezetőjétől származó információjára alapul - az olasz céget felvásárolhatja a német T-Online vagy a francia Wanadoo, mivel a Tiscali folyamatosan negatív cash flowt termel és a társaság finanszírozása nem megoldott. A legnagyobb kérdés a játszmában, hogy a két említett potenciális felvásárló anyacégének (Deutsche Telekom és France Telecom) jelentős eladósodottsága mellett a tranzakció egyáltalán létre jöhet-e?

Mintegy 85 m USD casht égetett el az első negyedévben a Tiscali. A JP Morgan számításai szerint 17 m USD cash veszteség fog keletkezni a második negyedévben és a 7.3 m előfizető ellenére 2003 végére elfogyhat a jelenlegi pénzállománya. Tekintettel arra, hogy ezen körülmények között a hitel finanszírozás nem alternatíva csupán az újra tőkésítés vagy az értékesítés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés