Előfizetői tartalom

Egy félév, amely összetörte Európa szívét

Portfolio
Az elmúlt félév meglehetősen negatívan telt el az európai részvénypiacokon, az irányadó indexek zuhanást mutattak, az árfolyamok az európai blue chipek egy jó része esetében mélypontra süllyedtek. Az általános rossz hangulatot mutatja, hogy 2002. első félévében még a megfelelő szektorallokáció sem segített, hiszen a visszaesés csaknem általános volt.

Az irányadó indexek közül a leggyengébb teljesítményt az Euro Stoxx 50 nyújtotta, az eurózóna blue chipjeinek indexe értékének 18%-át elvesztette, de a CAC 40, a DAX és a FTSE 100 esetében sem örülhettek a befektetők, a veszteségek minden esetben szignifikánsak voltak.Az árfolyamveszteségek jellegét segít megérteni, ha nem földrajzi alapon, hanem szektorokban gondolkodunk....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés