FONTOS Sorra bukkannak fel az európai hatalmak a világ másik felén – De mégis mi okuk van erre?
 
Előfizetői tartalom

Soros György intelmei és kritikái - közelít a "Bush bear market"

Portfolio
Soros György a number one magyar származású pénzügyi guru arra hívta fel a befektetők figyelmét, hogy amennyiben az USA gazdasága ismételten a recesszió felé csúszna el, úgy az jelentős részvénypiaci árfolyamzuhanással járna , létrejönne a "Bush bear market" - tudósít a Wall Street Journal. Az amerikai recesszió kiújulásának esélyét növeli, hogy a fogyasztói bizalom megrendülhet a dollár erőteljes gyengülése következtében. A világ első számú fizetőeszköze akár értékének harmadát is elvesztheti a következő években. A világgazdaság motorjának szerepét az EU nem tudja átvenni. Nagyobb hangsúlyt szükséges helyezni a világ fejlődő gazdaságainak megerősítésére. Soros általában az állam nagyobb szerepvállalását sürgeti.

Soros György a köztiszteletben álló pénzügyi guru Londonban fejtette ki nézeteit a világ pénz és tőkepiacairól. Soros elmondta, hogy amennyiben nem sikerül elkerülni az amerikai gazdaság recessziójának kiújulását, úgy további árfolyam zuhanás várható a tőzsdéken. A szakember bírálja a Bush kormányzatot azzal kapcsolatban, hogy képtelen fellépni a vállalatok számviteli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés