Előfizetői tartalom

Deutsche Telekom és az autópályadíj összefüggései

Portfolio
A Deutsche Telekom által vezetett konzorcium nyerte meg a német elektronikus autópályadíj-redszer kiépítésére kiírt tendert, a project értéke több milliárd euró. A DT partnere a rendszer kiépítésében a Daimlerchrysler és a francia útüzemeltető Cofiroute lesz, s a konzorcium a Vodafone részvételével alapított csoporttal szemben diadalmaskodott.

A német állam az autópályadíj bevezetéséből évente mindegy 3.4 milliárd euró bevételre számít, amelynek 20%-a lenne a rendszer üzemeltetését végző csoporté 12 éven keresztül. Mielőtt az autósok teljes egészében a Deutsche Telekom ellen fordulnának, megnyugtatásképpen el kell árulni, hogy csak a tehergépjárműveknek kellene fizetniük, a műholdas mérés alapján...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés