Előfizetői tartalom

WorldCom: nyertesek és vesztesek

Portfolio
A WorldCom által kirobbantott botrány az általános pánikhangulaton kívül is erőteljesen hat a részvénypiacokra, hiszen számos vállalat számára meghatározó lehet a távközlési szolgáltató sorsa. A WorldCom sztori további folytatása nagymértékben függ a hitelező bankoktól, akik részéről kérdéses lehet a további hitelek folyósítása, hacsak nem döntenek amellett, hogy a nagy veszteségek elkerülése érdekében (A WorldCom adósságállománya 30 milliárd dollár!!!) életben próbálják tartani a céget egy újabb 5 milliárdos gyorssegéllyel.

A Worldcom problémái bár általános árfolyamzuhanást eredményeznek a piacon, középtávon a cég vesszőfutásából többen profitálhatnak. A nyertesek között lehet az AT&T, a Sprint és az Equant (France Telecom), mivel ezek ugyanazon a piacon (távolsági távközlés) tevékenykednek, ahol a Worldcom, ráadásul erőteljes árverseny közepette. A vesztesek közé a távközlési felszerelésgyártók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés