Előfizetői tartalom

Ki veszíthet a WorldCom botrányon?

Portfolio
Sorra jelennek meg a külföldi tudósítások, hogy az egyes pénzügyi szolgáltatók milyen kitettséggel, kintlevőséggel rendelkeztek a WorldCom-mal szemben. Az éppen drasztikus reorganizációt végrehajtó WorldCom-ról kiderült, hogy az elmúlt egy és negyed évben 3.8 mrd USD költséggel kevesebbet mutatott ki a valós szintnél, s így az időszak során a gyorsjelentésekben szereplő profit több mint kétszerese a valós veszteség. A legnagyobb veszélyben természetesen a hitelezők és a társaság kötvényeit lejegyző biztosítók vannak, melyek árfolyama már érzékenyen reagált is a botrányra a mai napon. Alábbiakban az 12:00-ig kitettségükről számot adó cégekről tudósítunk.

WorldCom - a drámát lehet még fokozni, újra sáros az Andersen, 58%-os zuhanás (2) WorldCom: nyertesek és vesztesek Táblázatunkban összefoglaljuk a 12:00-ig megtett bejelentéseket, a jelentősebb kitettségekről szóló beszámolók a pénzügyi szektor részéről azonban feltehetően még az amerikai piacnyitás előtt fognak érkezni.A táblázat értékeléséhez szükséges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés