Előfizetői tartalom

Fordult a kocka

Portfolio
Elmúlt a pesszimizmus a japán piacon a tegnapi hatalmas zuhanás után, az indexek kis korrekciót mutattak a mai zárást követően annak ellenére, hogy az amerikai indexek tovább mérséklődtek a tegnapi kereskedés során. A Nikkei 225 0.9%-kal emelkedett és 10,570 ponton zárt, míg a Topix 0.5%-kal áll magasabban, mint az előző napon.

Hasonlóan telt a nap a régió többi fontosabb tőzsdéjén is, a koreai Kospi emelkedésében jelentős szerepet játszott a Samsung erősödése, és felfelé ment a tajvani TWSE is. Az optimizmus oka az volt, hogy tovább nőtt a japán külkereskedelmi mérleg többlete májusban. Az export öt hónapja emelkedik folyamatosan, mely megerősíti azt a feltételezést, hogy a világ második...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés