Előfizetői tartalom

Eredményvárakozások: Matáv, OTP, Richter kis növekedés

Portfolio
A gyorsjelentés szezont követően az elemzők által végrehajtott módosításokat átvezettük a Portfolio.hu EPS konszenzusán is. A négy vezető társaság vonatkozásában a Richter, az OTP és a Matáv 2002-es eredmény előrejelzése 0.6%-2% közötti emelkedést mutat az előző (márciusi) felméréshez viszonyítva, míg a MOL esetében jelentős, 40%-os visszaesés tapasztalható. A negyedév nyertese a NABI, a legnagyobb eredmény előrejelzés csökkenést elszenvedő cég a Rába. A piac egészének átlagos, reálértéken mért várható profitnövekedése 0.2%-ról 0.7%-ra emelkedett 2002 vonatkozásában és 2.1%-ról 3.2%-ra 2003-at illetően.

Felmérésünkben közreműködő elemző csapatok; Buda-Cash, CA-IB, Cashline, Concorde, CIB, Erste, IEB, ING Barings, K&H Equities, MKB, OTP, RSI,UBS Warburg. A BUX súlyozással számított átlagos profit növekedési tendenciákkal kapcsolatban változatlanul érdemes kiemelni a kiemelkedően jó tavalyi negyedik negyedéves teljesítményt, mely "felhúzta" a 2001-es bázist, melyhez viszonyítva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés