Előfizetői tartalom

Oracle eredmény: mindenki meglepődött (2.)

Portfolio
Meglepő második negyedéves gyorsjelentést tett közzé a tegnapi amerikai piaczárás után a világ második legnagyobb szoftver fejlesztője, az Oracle. A társaság korábbi kijelentéseinek megfelelően teljesíteni tudta az EPS várakozásokat, és szemben a kétkedőkkel, ezt az árbevétel növekedésének köszönhette, nem pedig csupán a költség megszorító intézkedéseknek. A vállalat részvényeinek az árfolyama a bejelentés hatására jelentős növekedést produkáltak a zárás utáni kereskedésben.

Az Oracle negyedéves árbevétele meghaladta a 2.8 mrd dollárt, ami felette van az előzetes elemőzi konszenzus 2.6 mrd USD-s értékének. Ez ugyan csaknem 13%;kal alulmúlja az egy évvel korábbi hasonló értéket, mégis meglepő, hiszen az elemzők nagy része arra számított, hogy a társaság a költség megszorító intézkedéseknek és a részvény visszavásárlásoknak a következtében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés