Előfizetői tartalom

Merre tart a BUX? - Technikai elemzés

Portfolio
Nagyot változott a világ a 9,000 pontot tesztelő május elejéhez képest a BÉT-en befektetők számára. A BUX index egy hónap alatt 1,000 pontot esett - ilyen rövid idő alatt ekkora buktára 2001 februárja óta nem volt példa. Akkor kevéssel 8,000 pont feletti szintről (melyre előtte a novemberi 6,700-as mélypontról kapaszkodott fel az index) sikerült a 7,000 pontos tartományba csökkennie az indexnek, ahonnan egy havi pihenő után még tovább esett újabb 500 pontot az index. Tavaly a nyárnak június 1-én 7,100 pontos szintről futott neki a BUX, és rendkívül alacsony forgalom és érdektelen kereskedés mellett az augusztus végét 6,355 ponton zárta. A historikus adatok tehát túl sok jóval nem kecsegtetnek a nyári kereskedés idejére a hazai részvénypiacon.

Mit mondanak a technikai elemzés eszközei a nyári BUX kilátásokról? Ennek néztünk utána az alábbiakban. Fibonacci-szintek A tavaly szeptemberi mélypont és a május elejei csúcs közötti Fibonacci szintek közül az elsőt simán átvitte lefelé a BUX, és azt követően stabilan vissza is pattant lefelé onnan. Ez esetben jellemzően sor kerül a második...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés