Előfizetői tartalom

SAP: sikertelen akvizíció?

Portfolio
Egyelőre nem tűnik túl sikeresnek az SAP befektetése az amerikai Commerce One nevű társaságba, mely internetes kereskedési rendszereket fejleszt. Európa legnagyobb szoftvergyártója egy évvel ezelőtt hajtott végre egy 225 millió dolláros tőkeemelést az amerikai cégben, aminek következtében részesedése 20%-ra emelkedett.

A Commerce One azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és egy éve gyakorlatilag minden negyedévben profit-warningot adott közre, árfolyama pedig történelmi mélyponton áll. Az SAP vezérigazgató-helyettese, Henning Kagermann teoretikusan felvetette a német Euro magazinnak, hogy abban az esetben, ha a Commerce One nem tudja teljesíteni a profit terveit, az SAP-nek el kell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés