Előfizetői tartalom

Elad a Vivendi

Portfolio
Francia lapértesülések szerint a hónap végéig eladja a Vivendi a közszolgáltató részlegének, a Vivendi Environnement-nek a 15%-át. Az ügyelt már a héten létrejöhet, a pakettet pedig a francia állam tulajdonában álló bank, a Caisse des Depots et Consignations, a BNP Paribas, a Societe Generale, valamint a Dexia venné meg, melyek egyben 7-8%-os tőkeemelést is végrehajtanának.

A lépés nem lehet meglepő, hiszen a május végi igazgatósági ülsen a társaság vezérigazgatója, Jean-Marie Messier felhatalmazást kapott arra, hogy megváljon a közüzemi részleg 23%-ától. Amennyiben a Vivendi azonban csak 15%-ot ad el, úgy részesedése 50% alá esik, egészen pontosan már csak 48%-át fogja birtokolni a vállalatnak. A Vivendi Environnement eladása azután került...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés