Előfizetői tartalom

Megerősített várakozások - szárnyaló árfolyam

Portfolio
A mai napon az SAP a DAX részvények éllovasa, a kereskedés első 40 percében 4.2%-ot emelkedett az árfolyam. Az SAP vezérigazgatója európai idő szerint tegnap este 18:00 után tartott egy sajtótájékoztatót, melyen kifejtette, hogy semmilyen tényezőt nem lát, mely a vezetést a 2002-es tervszámok megváltoztatására ösztönözné. Az első negyedéves gyorsjelentésben megfogalmazott nehéz gazdálkodási környezet mindazonáltal változatlanul jelen van. A szoftverszektorban a jelenlegi sérülékeny piaci hangulatban a korábbi előrejelzések megerősítése általánosságban már erőteljes vételi hullámot eredményez (lásd az Oracle példáját is).

A menedzsment 2002-re 15%-os árbevétel növekedést fogalmazott meg, melyhez 21%-os tisztított, egyes tételeket nem tartalmazó üzemi eredményszint tartozik.Pozitív tényezőként fogalmazta meg a vezérigazgató a sajtótájékoztatón, hogy a társaság jelenleg szélesebb ügyfélkörrel rendelkezik, mint egy évvel ezelőtt. Az SAP stratégiailag folyamatosan nyit a kis- és középvállalatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés